An article from the newspaper!

INSECTEN EN BEESTJES

Opening lentetentoonstelling sculpturen en verzamelkastjes Laurens de Blocq, t/m 23 april

Bij lente denken we al gauw aan ontluikend nieuw leven, insecten en beestjes. Laurens de Blocq maakt beestjes! In losstaande sculpturen, maar ook in originele verzamelkastjes zoals die door musea en verzamelaars worden gebruikt waarbij hij moderne materialen toepast. Het bijzondere is, dat de dieren in deze kastjes door Laurens de Blocq zijn geschapen. Ook zijn er tekeningen te zien van allerlei fantasiebeesten. Je zou de Blocq kunnen bestempelen als een artistieke entomograaf. Hij toont zijn werk met een knipoog naar zijn inspiratiebron: de wonderlijke natuurverzamelingen uit de 17e en 18e eeuw. Tijdens de opening is er sfeervolle gitaar- en fluitmuziek van het duo Maadzjique. De tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis van Duiven, Koning Willem- Alexanderplein 1, is daarna nog tot 23 april te zien tijdens kantooruren.

repost from http://geniet.gelderlander.nl/dagje-uit/evenement/insecten-en-beestjes